Rola sakramentu pokuty w życiu osób korzystających ze spowiedzi na podstawie badań ankietowych - Gaca, Adam (Teologia i Moralność, 2015)
Artykuł jest próbą opisania postawy wobec sakramentu pokuty. Badanie ankietowe zostały przeprowadzone na grupie 65 osób. Jeden z aspektów dotyczył praktycznego podejścia osób badanychpraktycznego sakramentu pokuty i pojednania. Wykazano, że wysoki stopień deklarowanej religijności często nie idzie w parze z praktykowania tego sakramentu.