Bezpieczeństwo człowieka (Human security) w encykilce papieża Franciszka lausato Si - Kamprowski, Rafał (Teologia i Moralność, 2017)
Sprawozdanie z III Ogólnopolskiego Forum Studiów nad Bezpieczeństwem. Człowiek - Technika - Środowisko