Papież mass mediów - Kardyka, Alan (Teologia Praktyczna, 2015)
Wkrótce po wyborach papież Franciszek został wybrany przez tygodnik Time „Człowiekiem Roku 2013”. W przeciwieństwie do swojego poprzednika, Benedykta XVI, Franciszek aktywnie uczestniczy w dialogu z mediami. W głoszeniu Ewangelii wykorzystuje nowoczesne środki komunikacji, takie jak np. Twitter. W artykule podjęto próbę opisania w jaki sposób papież Franciszek stosuje nowoczesne media w procesie ewangelizacji.