Wytyczne diagnostyki osób z niepełnosprawnościami – historia powstawania - Paluchowski, Władysław, Jacek (Testy psychologiczne w praktyce i badaniach, 2019)
Artykuł opisuje proces tworzenia „Wytycznych Diagnostyki Osób z Niepełnosprawnościami”. Załącznikiem do niego jest tekst wytycznych.