Standardy diagnozy psychologicznej – historia powstawania - Filipiak, Maja; Paluchowski, Władysław, Jacek (Testy psychologiczne w praktyce i badaniach, 2019)
Artykuł przedstawia historię Ogólnopolskiej Sekcji Diagnozy Polskiego Towarzystwa psychologicznego oraz tworzenia „Standardów diagnozy psychologicznej” oraz uzupełniających je wytycznych do ich stosowania.