Diagnoza par i rodzin do psychoterapii – omówienie dokumentu - Zalewski, Bartosz; Pinkowska-Zielińska, Hanna; Zapolska-Downar, Maria (Testy psychologiczne w praktyce i badaniach, 2019)
W tekście opisano proces tworzenia dokumentu opisującego wskazówki dla diagnozowania par i rodzin do psychoterapii, wynikające ze standardów ogólnych, omówiono strukturę dokumentu i zawartość poszczególnych części oraz odniesiono je do Kodeksu Etycznego psychoterapeutów (w jego części dotyczącej terapii par i rodzin).