Odpowiedzialność z tytułu wady fizycznej rzeczy w sprzedaży konsumenckiej – konstrukcja i funkcjonowanie - Komar, Wojciech (Zeszyt Prawniczy UAM, 2022)
Artykuł dotyczy odpowiedzialności z tytułu wady fizycznej, za którą odpowiada przedsiębiorca w stosunkach z konsumentami. Praca porusza temat pojęcia wady fizycznej rzeczy i ustawowych określeń wady. Autor opisuje uprawnienia konsumenta i odpowiadające im uprawnienia sprzedawcy. Artykuł porusza także temat czasowych granic możliwości dochodzenia uprawnień w reżimie rękojmi. Ponadto praca także obejmuje swym zakresem temat odpowiedzialności odszkodowawczej w przypadku wad fizycznych rzeczy sprzedanej.