En torno al género literario de la confesión

Main Article Content

Judyta Wachowska

Abstrakt

The present article tries to explain some points of the generic definition of confession, showing that there are some determinant factors that allow to distinguish it from the autobiography such as: thematic space, reason and/or narralaire and treatment of time and memory.

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

Dział
LITTÉRATURE

Bibliografia

  1. Chacel, R. (1971), La confesión, Madrid, Edhasa.
  2. Estébanez Calderon D. (1996), Diccionario de términos literarios, Madrid, Alianza Editorial.
  3. Gusdorf, G. (1991), Condiciones y límites de la autobiografía, Suplementos Anthropos, n° 29, Barcelona.
  4. Lejeune Ph. (1991), El pacto autobiográfico, Suplementos Anthropos, n°29, Barcelona.
  5. Moliner, M. (1991), Diccionario de uso del español, t. I, Madrid, Gredos.
  6. Olney, J. (1991), Algunas versiones de la memoria / Algunas versiones del «bios»: la ontología de la autobiografía, Suplementos Anthropos, n° 29, Barcelona.
  7. Rousseau, J.-J. (1978), Confesiones, Traducción Rafael Urbano, Madrid, Tebas, Colección Autobiografías y Diarios.
  8. San Agustín, (1999), Confesiones, Prólogo, traducción y notas de Pedro Rodríguez Santidrián, Madrid, Alianza Editorial.
  9. Starobinski, J. (1957), Jean-Jacques Rousseau. La transparence et l'obstacle, París, Librarie Plon.
  10. Zambrano, M. (1995), La Confesión: Género literario, Madrid, Siruela, Biblioteca de Ensayo.