Parlez-vous cyber ?

Main Article Content

Mieczysław Gajos

Abstrakt

The development of new technologies forces their users to employ the language forms which ensure quick and effective forms of communication in the cyberspace. A specific Internet argot is created both at the lexical and morpho-syntactic level. The aim of the article Do you speak "cyber"? is an overview, typology and the analysis of basic lexical forms used by the French Internet chat-users. It is an attempt to look at the French cyber-speech in the context of linguistics and glottodidactics.

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

Jak cytować
Gajos, M. (2005). Parlez-vous cyber ?. Studia Romanica Posnaniensia, 32, 33-44. https://doi.org/10.14746/strop.2005.32.004
Dział
LINGUISTIQUE

Bibliografia

  1. Beaume E. (1994), Avoir une bonne orthographe, Ed. Albin Michel, Paris.
  2. Calvet L.-J. (1999), L'argot, PUF, Paris, [2'ed.].
  3. Catach N. (1986), l'Orthographe française, Ed. Nathan, Paris.
  4. Déjond A. (2002), La cyberl@ngue française. La Renaissance du Livre, Tournai.
  5. Gajos M. (1999), Dydaktyka ortografii dźwięku języka obcego. Wydawnictwo UŁ, Łódź.
  6. Goudailler J.-P. (2002), De l'argot traditionnel au français contemporain des cités, La linguistique 38, 1.
  7. Hermeline L. (2002), La technologie de l'Information et de la communication dans l'enseignement : un premier bilan. Le français dans le monde 322.
  8. Oudrat P. (1998), Vers d'autres usages linguistigues de l'Internet. Le français dans le monde 297.
  9. Perez C.V. (1998), Internet au service des professeurs de francais, Le français dans le monde 299.
  10. Rolland D. (2001), De l'oral la graphie : lafautede l'alphabet. Le français dans le monde 313.
  11. Yanel Th. (2000), Guide du cybercours, le multimedia et les profs, Didier, Paris.