Czym jest „Zachód” ?

Main Article Content

Paulina Wandas

Abstrakt

The prevailing majority of words demonstrate high level of uniformity due to their meaning and are related to things existing in reality. However, there is no doubt that lexicology knows words and wording that are highly ambiguous, elusive and there is a huge problem making out some kind of universal definition, acceptable for everyone. The West is one of them. The main aim of the article What is the West ? was to present the range of definitional conceptions and to indicate an extraordinary capacity of meanings to this notion. The article does not deliver the synonymous, ready – made answer to the question of the title but set the readers thinking and make them come to personal conclusions.
 

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

Jak cytować
Wandas, P. (2008). Czym jest „Zachód” ?. Investigationes Linguisticae, 16, 241-249. https://doi.org/10.14746/il.2008.16.18
Dział
Artykuły

Bibliografia

  1. Barber. B. 2004. Dżihad kontra McŚwiat, Warszawa.
  2. Bierdiajew. M. 2002. Sens historii. Filozofia losu człowieka, Kęty 2002.
  3. Fragment wywiadu z Barroso J.M, Unia to my wszyscy „Newsweek” (18.11.07)
  4. Huntington S.P. 2003. Zderzenie cywilizacji i nowy kształt ładu światowego. Warszawa 2003.
  5. Jean.C, Geopolityka, Wrocław.
  6. Kagan. R. 2003. Potęga i Raj. Ameryka i Europa w nowym porządku Świata, Warszawa 2003.
  7. Stosunki międzynarodowe, pod red. Malendowski. W. Mojsiewicz. Cz. 2004. Wrocław 2004.
  8. Sobczak. J. 2002. Zmierzch cywilizacji, Poznań.
  9. Spengler, 2001. O, Zmierzch Zachodu. Zarys morfologii historii uniwersalnej. Warszawa.