Pressto.

Nagłowek strony

Manifestations of Sexuality of Children in the Environment of a Kindergarten

Petra Rapošová

DOI: http://dx.doi.org/10.14746/kse.2016.10.5

Abstrakt


This research project focuses on the presentation of sexuality in children before they enter the school system. The study provides theoretical basis of sexuality and sex education. Included in the research project are the result of the on site study with parents and children of the preschool and kindergarden age and also the teachers working with this target group. Results not only describe sexual presentation of the children but also the reactions of others to those presentations.


Słowa kluczowe


sexuality; sex education; preschool age

Pełny tekst:

Bibliografia


Freud S. (1990). O člověku a kultuře. Praha.

Fürst M. (1997). Psychologie. Olomouc.

Lukšík I., Supeková M. (2003). Sexualita a rodovosť. Bratislava.

Opravilová E. (2016). Predškolní pedagogika. Praha.

Pfeiffer A. (2008). Moje telo. Bratislava.

Poliaková E., Zátopek P. (1996). Učitel a sexuálna výchova. [In:] Učitel a sexuálna výchova. Nitra.

Pondělíček I., Pondělíčková-Mašlová J. (1974). Lidská sexualita. Praha.

Sandfort T.G.M., Cohen Kettenis P.T. (2000). Sexual behavior in Duch and Belgian Children as Observed by thein Mothersi. [In:] Childhood Sexuality, Normal Sexual Behavior and Development. New York.

Šilerová L. (2003). Sexuální výchova, jak a proč mluvit s dětmi o sexualite. Praha.

Štátny vzdělávací program, ISCED 0 – predprimárne vzdelávanie. (2009). Štátny pedagogický ústav, 2009. [cit. 2010-03-28]. http://www.minedu.sk/index.php?lang=sk&rootId=2319.

Štátny vzdělávací program, ISCED 0 – predprimárne vzdelávanie. (2016). Štátny pedagogický ústav, 2016. [cit. 2016-10-25]. Dostupné http://www.statpedu.sk/sites/default/files/nove_dokumenty/statny-vzdelavaci-program/SVP_materske_skoly_2016-17780_27322_1-10A0_6jul2016.pdf.

Šulová L. (2009). Vývoj sexuálního chování. [In:] Pedagogická a psychologická diagnostika. Praha.

Volbert R. (2000). Sexual knowledge of preschool children. [In:] Childhood Sexuality, Normal Sexual Behavior and Development. New York.

Zonis C.F. (1996). Sexualita človeka. Bratislava.

PRESSto2AMUR - export

Statystyki

Abstrakt - 44 PDF (English) - 47

Altmetric

Zewnętrzne odnośniki

  • Obecnie brak jakichkolwiek odnośników.