Gdzie jest nasz dom? Historia pewnego filmu

Main Article Content

Marek Hendrykowski

Abstrakt

The article tells the story of the making of a little-known Polish documentary shot in 1944 and 1945. The film depicts the fate of a group of children from Warsaw who were at a summer camp in Stoczek Lukowski when the Warsaw Uprising began.

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

Jak cytować
Hendrykowski, M. (2017). Gdzie jest nasz dom? Historia pewnego filmu. Images. The International Journal of European Film, Performing Arts and Audiovisual Communication, 20(29), 314-322. https://doi.org/10.14746/i.2017.29.20
Dział
Varia

Bibliografia

  1. Hendrykowska M., 1993, Śladami tamtych cieni. Film w kulturze polskiej przełomu stuleci 1895–1914, Poznań.
  2. Hendrykowska M., 2015, Historia polskiego filmu dokumentalnego (1896–1944), Poznań.
  3. Hendrykowska M. (red.), 2015, Historia polskiego filmu dokumentalnego (1945–2014), Poznań.
  4. Madej A., 2002, Kino, władza, publiczność. Kinematografia polska w latach 1944–1949, Bielsko-Biała.
  5. Ozimek S., 1974, Film polski w wojennej potrzebie, Warszawa.
  6. Toeplitz J. (red.), 1974, Historia filmu polskiego, t. 3: (1939–1956), Warszawa.